Friday, August 21, 2015

BREAKING NEWS FROM NETHERLANDS - BREAKING NEWS FROM NETHERLANDS

Een gewapende man heeft vanavond het vuur geopend op een Thalys-trein van Amsterdam naar Parijs. Daarbij raakten drie mensen lichtgewond. Onmiddellijk na zijn daad werd de schutter door andere passagiers overmeesterd en in Arras, in het noorden van Frankrijk, opgepakt. Dat heeft een woordvoerder van de Franse spoorwegen SNCF meegedeeld.
Volgens de prefect van het departement Pas-de-Calais is één van de mensen gewond geraakt door één of meerdere kogels. Het tweede slachtoffer werd verwond door een mes. Een derde gewonde, de bekende Franse acteur Jean-Hugues Anglade, was niet bij het incident betrokken. Hij verwondde volgens de prefect zijn hand toen hij het alarmglas in sloeg.

Volgens La Voix du Nord is de arrestant een man van Noord-Afrikaanse afkomst en had hij meerdere vuurwapens en tenminste één mes bij zich. De man zou in zijn coupé het vuur geopend hebben op zijn medepassagiers met een kalasjnikov. Meer details over zijn identiteit of motieven zijn nog niet bekend. De man zou tussen de 30 en 40 jaar oud zijn, meldt het AD.

De Franse autoriteiten sluiten niet uit dat er sprake is van een terroristische aanslag. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve reist waarschijnlijk snel naar Arras af.

INC News from Schiedam, 21/08/2015 - via tweeter

No comments:

VK